Natuurschoon: flora en fauna op Blue Bay

Blue Bay is een oase waar dieren en planten zich net zo thuis voelen als mensen. In het heldere blauwe water wordt uw aandacht getrokken door koralen en exotische vissen. Op het land wuiven palmen u toe en ontdekt u het mooiste ‘wildlife’. Enkele hoogtepunten.

De Blue Wall

Het huisrif van Blue Bay loopt loodrecht af tot 40 meter diepte en is dus uitstekend geschikt voor ‘wall diving’. Wie goed om zich heen kijkt kan beloond worden met in totaal bijna 60 koralen en meer dan 500 vissoorten, waaronder het lange dunne trompetvisje, de kleurrijke papegaaivis en de geelzwarte sergeant-majoor.

Flamingo's

Aan de baai grenst een zoutmeer waar veel flamingo’s leven. Deze tropische flaneurs worden grijs geboren en danken hun roze kleur aan bacteriën en bètacaroteen in hun voedsel. Het is een beschermde diersoort, dus houd uw afstand.

Pelikanen

Pelikanen zijn vaste gasten op Blue Bay. In de visrijke baai komen ze uitstekend aan hun trekken. Ze cirkelen spiedend boven de zee en duiken dan ineens spectaculair omlaag om nietsvermoedende vissen in hun royale snavel te scheppen.

Vogels

Blue Bay is een paradijs voor vogelliefhebbers. Naast de eerder genoemde flamingo’s en pelikanen ziet u er reigers, wilde parkieten, warawara’s (grote valken), fregatvogels met hun enorme spanwijdte, zwaluwen, een enkele rode ibis en vele andere gevederde vrienden. Wie u ook zeker zult zien vliegen is de Trupial, de nationale vogel van Curacao met zijn oranje borst

Leguanen

De leguaan is een indrukwekkend reptiel dat in sommige gevallen wel twee meter lang kan worden, een val van 15 meter kan overleven en vijf minuten onder water kan blijven. Toch kennen we hem op Curacao als een schuwe, goedige zonnebader. Hij is geliefd in de soep en smaakt dan een beetje naar kip.

Schildpadden

Duikers spotten op Curacao regelmatig schildpadden, maar op zes oktober 2009 werden er op het strand van Blue Bay maar liefst 102 babyschildpadjes geboren die allemaal gezond naar zee wisten te kruipen. Een heel bijzondere gebeurtenis, die bevestigt dat er op Blue Bay veel ruimte is voor de authentieke Caribische natuur.